Woonkamer

In 5 stappen naar een Landelijke Interieur in Franse stijl

6 February 2020

Je kent ze vast wel. Foto’s van prachtige landelijke kasteeltjes tussen de lavendel- en zonnebloemvelden van Frankrijk. Waarin niet alleen de hoge plafonds en de houten trappen mooi zijn, maar vooral ook die prachtige inrichtingen. Voor een Hollands huis is een volledige Franse look misschien wat over de top, maar ook met kleine aanpassingen kun jij je interieur toch een vleugje Franse joie de vivre geven!

Het kleurenschema van de Franse woonstijl draait om warmte en subtiliteit. Pastelkleuren lenen zich hier perfect voor uit. Denk er echter wel aan om de basis neutraal te houden. Dit gaat mooi samen met antieke meubels, een absolute must voor een Frans interieur!

Woonkamer
De Franse woonkamer is dé verzamelplek voor meubelstukken met een geschiedenis. Combineer verschillende antieke items bij elkaar. Dit geeft je interieur een sterk karakter. Let er wel op dat het niet te frivool wordt. Een slimme tip hiervoor is om de basis simpel te houden en de antieke meubels af te wisselen met strakkere exemplaren. Door ook moderne items een plekje in de woonkamer te geven wordt de ruimte een chique geheel.

Keuken
In de Franse keuken gaat alle aandacht naar de eettafel. Het liefst een lange met veel zitplaatsen voor familie en vrienden. Hang boven de eettafel een grote lamp op, zo valt de eetkamer nog beter op. De Fransen houden van mooi servies en laten dat graag aan hun gasten zien. Een glazen servieskast mag dan ook niet ontbreken. Koperen accenten maken de keuken tot lievelingsplek in huis.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply