Woonkamer

De juiste groene kleurtint voor op de muur

6 February 2020

Je bent er definitief over uit, je wilt een groene muur! Maar dan komt misschien nog wel de moeilijkste keuze: wélke kleur groen dan? Mosgroen, olijfgroen, donkergroen of doe eens gek, grasgroen? En welke tint mosgroen dan? Want daar heb je inmiddels ook alweer 10 verschillende tinten in. Oh oh, de keuzestress! In dit artikel helpen we je om de juiste tint groen voor jouw interieur te kiezen. Lees mee!

Licht of donker

De eerste stap is om de keuze te maken tussen een donkere of lichte kleur. Je moet natuurlijk vooral doen wat jij zelf mooi vindt, maar er zijn een aantal handige handvatten die je kunnen helpen in het maken van deze keuze. Zo kun je in een kleinere ruimte of in een ruimte met weinig lichtinval beter niet teveel donkere tinten gebruiken. Hierdoor wordt het nog kleiner en donkerder. Kies liever voor een lichte tint, die optisch voor meer licht en ruimte zorgt. In een grote ruimte kan een donkere tint juist wel mooi staan, zodat het wat knusser wordt.

Warm of koel licht

Allereerst is het belangrijk om goed naar het lichtinval van de desbetreffende kamer te kijken. Komt er veel zonlicht binnen? Dan zal het licht in de kamer vaak wat warmer ogen. Kamers waar de zon bijvoorbeeld alleen ‘s ochtends even naar binnen schijnt, ogen vaak wat koeler. Dit is goed om te weten, omdat koelere tinten in deze kamers nóg koeler lijken. Je kunt dan beter voor een iets warmere tint gaan, zodat de kamer niet kil overkomt. Koelen tinten hebben een blauwige ondertoon, terwijl warme tinten een meer gele ondertoon hebben.

Andere tips voor je interieur:

https://wooninterieur.aangevinkt.nl/

https://tafels.topbegin.nl/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply